Najnovije

CRNE PROGNOZE ZA MAKRONA: Gubi izbore za Evroparlament!?

Francuski predsednik Emanuel Makron i njegovi saveznici mogli bi da izgube izbore za Evropski parlament zbog ukrajinskog sukoba, piše Politiko.
Makron

Makron

„U očima Francuza, panevropska pitanja i podrška Kijevu i dalje izgledaju kao daleki problemi“, navodi se u publikaciji.

Tako je, prema jednom od nedavnih istraživanja istraživačke kompanije Odoksa, samo desetina ispitanika navela ukrajinski sukob kao jedan od tri faktora koji bi uticali na njihov izbor, a 35 odsto je dalo prednost pitanju bezbednosti.

„Francuzi su mnogo više zabrinuti za bezbednost unutar svojih granica nego za globalnu bezbednost“, rekao je analitičar Odoke Ervan Lestrohan.

U članku se navodi da Makronova vlada pokušava da dokaže javnosti da je oštra prema kriminalu, ali ista studija Odoksa pokazuje da 70 odsto Francuza smatra da je akcija države po ovom pitanju nedovoljna.

Ukoliko se ubroji i haos u Novoj Kaledoniji, gde Makron opet na pogrešan način pokazuje okove kolonijalističkog nasleđa Francuske koje vuče, izazivajući neviđene nemire u kojima je poginulo 6 ljudi, Makronu definitivno slede “teški dani”, a izborni rezultati će izvesno biti sve klimaviji.

Pročitajte OVDE o stavu Novog DSS-a da treba u Narodnoj skupštini zvanično odbaciti srebreničku rezoluciju UN

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA