Najnovije

Ambasada Rusije povodom rezolucije: Statistička prednost u broju glasova nije kriterijum istine

Sednica GS UN, uzimajući u obzir sve poznate okolnosti, kao što su pre svega zanemarivanje međunarodnog prava i odsustvo unutrašnjeg konsenzusa o rezoluciji o Srebrenici, jeste poraz BiH koji ne samo da udaljava pomirenje, već unosi još veću destabilizaciju i potkopava jedinstvo cele međunarodne zajednice, ocenili su iz Ambasade Ruske Federacije u BiH.

U komentaru dostavljenom Srni povodom usvajanja rezolucije o Srebrenici, ističe se da statistička prednost u broju glasova nije kriterijum istine.

Sednica Generalne skupštine UN je otkrila produbljivanje raskola u međunarodnoj zajednici, potvrdila je da globalna većina ne prihvata zapadne narative, naveli su iz Ambasade.

„Sednica nas je podsetila na situaciju sa „izglasavanjem“ nelegitimnog visokog predstavnika u BiH, kada su zapadni članovi Upravnog odbora Saveta za implementaciju mirovnog sporazuma, kao i članovi koji su im se pridružili, izdajnički prekršili ustaljenu praksu i „progurali“ građanina Nemačke posredstvom prividne većine“, podsećaju iz ruskog diplomatskog predstavništva.

Iz ruske Ambasade upozoravaju da to nosi opasnost ne samo za mirovni proces u BiH, već i za celi region.

„Bili smo u pravu. Štaviše, ozbiljno je potkopano jedinstvo i cele međunarodne zajednice“, ističe se u komentaru.

U sličnim, izuzetno osetljivim pitanjima, dodaju, statistička dominacija nije znak istinitosti.

A naročito, ukazali su, pod vođstvom „civilizovanih“ zapadnih neokolonijalista, koje ne možemo da kvalifikujemo ništa drugo nego kao udruženi zločinački poduhvat, koji deluje isključivo posredstvom sankcija, pretnji, ucena za postizanje svojih sebičnih namera.

Sa ove tačke gledišta, nažalost, rezolucija Generalne skupštine UN ne nagoveštava BiH ništa dobro, konstatuje Ambasada Rusije.

„Glavni cilj u BiH jeste međunacionalno pomirenje. Ovaj cilj moguće je postići isključivo putem unutrašnjeg dijaloga“, ponovili su u ruskoj Ambasadi.

Generalna skupština UN usvojila je antisrpsku rezoluciju o Srebrenici za koju su glasale 84 države od ukupno 193 članice UN. Na glasanju je 87 država bilo protiv i uzdržano, dok 22 zemlje nisu glasale, što čini 109 zemalja koje nisu podržale taj sporni dokument.

Ovu rezoluciju, koja je inicirana bez odluke Predsedništa BiH, glasom je podržao i predstavnik stalne misije BiH u UN koji je tako nastupio kao predstavnik isključivo Bošnjaka, a ne sva tri konstitutivna naroda.

NEMCI OGORČENI! Putin se žestoko osvetio Berlinu!

Izvor: Sputnikportal.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA