Najnovije

ORBAN MOŽE DA POKVARI SVE! Evropa žuri da udari na Putina! Nisu ni svesni kakve posledice ih čekaju nakon ovog poteza!

Zemljama EU biće potrebne nedelje da dogovore novi set sankcija Rusiji, naročito jer ova tura prvi put uključuje i ograničavanje uvoza ruskog tečnog gasa (LNG), kažu EU diplomate.

Diplomate kažu da žure da "ispeglaju" 14. paket pre nego što Mađarska, koja održava prijateljske veze sa Rusijom, preuzme predsedavanje EU u julu.
Zemlje, uključujući Belgiju, Nemačku i Francusku, zatražile su od Evropske komisije procenu da li će zabrana pretovara LNG-a u evropskim lukama više pogoditi rusku ili evropsku ekonomiju, rekli su neimenovani zvaničnici Rojtersu.

Paket sankcija mora da bude jednoglasno usvojen, a kako vreme prolazi EU ponestaje načina da smanji ruske prihode i istovremeno ne puca sebi u nogu.

- Bili smo zaista iznenađeni otpornošću ruske ekonomije, ali je ona ipak pogođena...Rusija se pretvara u neku vrstu ratne ekonomije - rekao je jedan diplomata.
Kremlj je upozorio da će se EU sankcionisanje njihovih LNG operacija obiti o glavu evropskoj privredi.

Brisel takođe razmatra i odvojeni paket sankcija Belorusiji u pokušaju da "zatvori rupu" u sankcijama Moskvi, budući da brojna evropska roba stiže do Rusije preko Minska.

Diplomate za sada ne mogu da se dogovore oko takozvanog "praznog aneksa" koji bi dozvolio privremeni izvoz beloruskog đubriva u treće zemlje ako cene skoče kao 2022.

PUTIN SPREMAN DA ZAMRZNE RAT U UKRAJINI? Spreman i da se bori ako Kijev i Zapad ne odgovore

Izvor: Informer.rs

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA