Najnovije

PUTIN SPREMAN DA ZAMRZNE RAT U UKRAJINI? Spreman i da se bori ako Kijev i Zapad ne odgovore

Ruski predsednik Vladimir Putin spreman je da zaustavi rat u Ukrajini dogovorom o prekidu vatre koji priznaje trenutne linije ratišta, izjavila su četiri ruska izvora Rojtersu, rekavši da je spreman da se bori ako Kijev i Zapad ne odgovore.

Tri izvora, upoznata sa razgovorima u Putinovom okruženju, rekla su da je ruski zvaničnik maloj grupi savetnika izrazio frustraciju zbog onoga što smatra pokušajima Zapada da osujeti pregovore i odlukom ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da odbaci pregovore, javlja Rojters u tekstu koji je predstavio kao ekskluzivu.

- Putin može da se bori koliko god je potrebno, ali Putin je takođe spreman na prekid vatre - da zamrzne rat - rekao je visoki ruski izvor, koji je sarađivao sa Putinom i ima saznanja o razgovorima na najvišem nivou u Kremlju, prenosi Rojters.

On je, kao i ostali citirani u ovoj priči, govorio pod uslovom anonimnosti s obzirom na osetljivost stvari.
Za ovaj izveštaj, Rojters je razgovarao sa pet ljudi koji rade ili su radili sa Putinom na višem nivou u političkom i poslovnom svetu. Peti izvor nije komentarisao zamrzavanje rata na trenutnim linijama fronta.

Putinov portparol Dmitrij Peskov, u odgovoru na zahtev za komentar, rekao je da je šef Kremlja više puta jasno stavio do znanja da je Rusija otvorena za dijalog kako bi postigla svoje ciljeve, rekavši da zemlja ne želi "večni rat".

Ministarstvo spoljnih poslova i odbrane Ukrajine nije komentarisalo saznanja Rojtersa.

Prošlonedeljno imenovanje ekonomiste Andreja Belousova za ruskog ministra odbrane neki zapadni vojni i politički analitičari videli kao stavljanje ruske ekonomije na trajni ratni režim kako bi Moskva pobedila u dugotrajnom sukobu.

NEMCI OGORČENI! Putin se žestoko osvetio Berlinu!

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA