Najnovije

PESKOV DEMANTOVAO: Nova mobilizacija vojske Rusije!?

U Rusiji nema potrebe za mobilizacijom, predsednik je o tome više puta govorio, rekao je za RIA Novosti pres-sekretar šefa države Dmitrij Peskov.
Peskov

Peskov

Ovako je komentarisao izdanje Fajnenšel tajmsa da će do kraja ove ili početkom sledeće godine Rusija možda morati ponovo da pribegne mobilizaciji.

„Malo je verovatno da FT razume pravu sliku, može se samo reći, znate, da mi veoma aktivno regrutujemo i nastavljamo da regrutujemo dobrovoljce po ugovoru, to se dešava na dnevnoj bazi i predsednik je to više puta rekao , po mišljenju vojske, nema takve potrebe“, rekao je Peskov za rusku novinsku agenciju.

Delimična mobilizacija objavljena je u Rusiji 21. septembra 2022. godine. Prema tadašnjem ministru odbrane Sergeju Šojguu, to je bilo neophodno za kontrolu hiljadu kilometara duge kontaktne linije i oslobođenih teritorija u Ukrajini. U vojsku je regrutovano 300 hiljada rezervista, uglavnom onih koji su već služili, imali iskustvo i vojnu specijalnost.

Nakon toga, vlasti su prešle na regrutovanje vojnog osoblja na osnovu ugovora. Krajem februara Šojgu je saopštio da je od početka godine 50 hiljada ljudi stupilo u vojnu službu po ugovoru.

Tokom prošle godine regrutovano je skoro 540 hiljada vojnika po ugovoru, što je omogućilo stvaranje dve rezervne armije i šest divizija, navodi RIA Novosti.

Pročitajte OVDE šta Aleksić kaže o “prodaji strancima”

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA