Najnovije

PORUKA IZ RUSKE DUME: Vašington i Brisel deluju "politikom ucena" - primer Srbija i Srpska, kao i mnogi drugi!

Pretnje, ucene i nasilje leže u osnovi politike Vašingtona i Brisela prema onima koji nisu spremni da im se slepo povinuju, ocenjuje danas predsednik Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin.
Ruska Duma

Ruska Duma

"U Evropi je postala svakodnevica da Vašington i Brisel maltretiraju one koji nisu spremni da im se slepo potčine. Primera je puno – Mađarska, Slovačka, Gruzija, Srbija, Republika Srpska u sastavu Bosne i Hercegovine. Dolazi i do direktnog nasilja", napisao je prvi čovek Dume na svom Telegramu.

On je podsetio na slučaj atentata na slovačkog premijera Roberta Fica, o kojem zapadni mediji pišu, ali tako da se ne spominje da je atentator, zapravo, proukrajinski politički fanatik.

"Vašington širi laži, pokušavajući da sakrije da političko nasilje koriste njegovi aktivisti. I to nije jedinstven slučaj. Kao što je rekao premijer Gruzije, u razgovoru sa njim jedan od evropskih komesara zastrašio ga je nizom mera koje bi zapadni političari mogli da preduzmu ukoliko se ne usvoji veto na zakon o stranim agentima", napisao je Volodin.

U tom kontekstu, napominje dalje Volodin, taj neimenovani evropski komesar je podsetio gruzijskog premijera na nedavni pokušaj ubistva premijera Slovačke i poručio: "Vidite šta se desilo sa Ficom, i vi treba da budete pažljiviji."

"Pretnje, ucene i nasilje postali su osnova politike Vašingtona i Brisela. Ovo ne treba shvatiti olako, i ne treba da ostane samo u okviru pukih rasprava i izjava. Svaka činjenica mora da se ispita, a odgovorni moraju da odgovaraju", zaključuje Volodin.

Pogledajte OVDE borbena dejstva grupe Sever na Harkovskom pravcu fronta

Izvor: RT Balkan

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA