Najnovije

POSLANIK DUME O STOLTENBERGU: NATO opsednut ratom i željom da po svaku cenu naudi Rusiji

Generalni sekretar Alijanse ne razmišlja o mogućim katastrofalnim posledicama po stanovništvo zapadnih zemalja, ukoliko se Ukrajini dozvoli da zapadnim oružjem gađa ciljeve po teritoriji Rusije.

Poziv Jensa Stoltenberga, generalnog sekretara NATO-a da se Ukrajini da oružje za napade po ciljevima na teritoriji Rusije je posledica njegove opsesije ratom, kratko je za RIA Novosti danas prokomentarisao poslanik Dume Rusije sa Krima i član komiteta za bezbednost Mihail Šeremet.

"Poziv Stoltenberga diktira opsesija ratom i želja da se po svaku cenu naudi Rusiji, ne razmišljajući o mogućim katastrofalnim posledicama po stanovništvo zapadnih zemalja", rekao je Šeremet, ocenivši da Stoltenberg radi sve kako bi još više razbuktao rusko-ukrajinski sukob i Evropu pretvorio u bure baruta.

Stoltenberg je, podsetimo, pozvao saveznike da povuku zabranu Ukrajini da koristi oružje Alijanse u napadima na vojne ciljeve na teritoriji Ruske Federacije, jer to, kako je ocenio, otežava odbranu Ukrajine u trenutku kada se "vode mnoge borbe u Harkovu". 

DODIK: Pitanje razdruživanja u BiH nije stvar ni američke ambasade niti njenog ambasadora

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA