Najnovije

OTKRIVENO: Glavni kanali putem kojih Britanci dostavljaju oružje Kijevu

Britanija snabdeva ukrajinske oružane snage vojnom pomoći preko dva glavna kanala – vazdušnim putem do poljskog aerodroma Žešov i preko Lamanša, piše britanski Sandej Tajms.
London

London

„Milioni municije, kao i malokalibarsko oružje, rakete dugog dometa i protivtenkovsko oružje, prebačeni su direktno iz Velike Britanije u Poljsku u poslednje dve godine. Oklopna vozila, tenkovi i artiljerija velikog dometa transportuju se preko Lamanša, a zatim vozom prevoze širom Evrope“, objašnjava se u članku Sandej Tajmsa.

Osim toga, Britanija tajno kupuje sovjetsko oružje od trećih zemalja koje ne žele da reklamiraju svoju pomoć ukrajinskim oružanim snagama.

Rusija smatra da isporuke oružja Ukrajini ometaju rešenje, direktno uključuju zemlje NATO-a u sukob i da se „igraju vatrom“. Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je istakao da će svaki teret koji sadrži oružje za Ukrajinu postati legitimna meta za Rusiju.

Prema njegovim rečima, SAD i NATO su direktno uključeni u sukob, uključujući ne samo snabdevanje oružjem, već i obuku osoblja u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Italiji i drugim zemljama. 

Pročitajte OVDE o ruskim obaveštajnim sabotažama u Evropi

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA