Najnovije

NAJSMRTONOSNIJI RUSKI VOJNIK: Zasenio i slavnog Zajceva, a ovo je oružje koje koristi

Učinak operatera FPV dronova već premašuje performanse čuvenih snajperista iz Velikog otadžbinskog rata – jedan ruski vojnik je pomoću drona uništio više od 300 vojnika Oružanih snaga Ukrajine, dok je heroj Sovjetskog Saveza, snajperista Vasilij Zajcev, eliminisao više od 240 neprijateljskih vojnika. Ovo je za RIA Novosti izjavio instruktor Centra za specijalnu taktiku i početnu vojnu obuku „Rokot“, poznat pod nadimkom „Pinoče“.

- Jedan ruski operater FPV dronova ubio je više od 300 ljudi. To je nivo velikog snajperista, heroja Sovjetskog Saveza, Vasilija Zajceva - rekao je Pinoče.

Prema njegovim rečima, obuka operatera FPV dronova traje dve do tri nedelje, dok je snajperistu potrebno najmanje šest meseci obuke. Instruktor je primetio da snajperista mora tajno da se približi liniji borbenog kontakta, zauzme položaj, maskira se, dugo posmatra metu i potom se povuče na vreme nakon što eliminisati neprijatelja. S druge strane, operater dronova može da deluje s velike udaljenosti.

Domet operatera dronova je mnogo širi od cilja snajpera. To uključuje „utvrđene“ mete ili ciljeve u rovovima koje snajperista ne može da vidi, kao i opremu, uključujući tenkove. Trenutno stojimo na pragu ratova budućnosti - dodao je Pinoče.

Rusi uništili ukrajinski aerodrom koji se priprema za prijem aviona F-16

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA