Najnovije

NOVO HUŠKANJE IZ BUNDESTAGA: Nemački parlamentarac traži "napad na rusku teritoriju zapadnim oružjem"

Saveznici Kijeva moraju da dozvole Ukrajini da napadne ciljeve na ruskoj teritoriji zapadnim oružjem, rekao je Roderih Kizeveter, poslanik nemačkog parlamenta iz opozicione Hrišćansko-demokratske unije (CDU), u intervjuu za kanal Velt.
Zgrada Bundestaga

Zgrada Bundestaga

„To je sasvim normalno za svetsku praksu“, tvrdi on.

Kizeveter je takođe predložio slanje zapadnog kontingenta u Ukrajinu, koji bi pomogao ukrajinskim oružanim snagama u „logistici, medicinskim uslugama i deminiranju“, ali ne bi učestvovao u vojnim sukobima.

Pored toga, dodao je on, koalicija zapadnih zemalja može da obezbedi protivvazdušnu odbranu u zapadnoj Ukrajini. On smatra da takve mere nisu u suprotnosti sa međunarodnim pravom.

U maju je list Frankfurter algemajne cajtung objavio da je nekoliko nemačkih parlamentaraca podržalo ideju korišćenja zapadnih protivvazdušnih sistema iz zemalja NATO-a za suprotstavljanje ruskim projektilima iznad Ukrajine.

Kako je ranije izjavio portparol Kremlja Dmitrij Peskov, Evropljani vide da se situacija ubrzano menja i da je bremenita potpunim kolapsom za Ukrajinu, pa namerno eskaliraju tenzije.

Pročitajte OVDE o predizbornim tenzijama u Evropskoj Uniji

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA