Најновије

НОВО ХУШКАЊЕ ИЗ БУНДЕСТАГА: Немачки парламентарац тражи "напад на руску територију западним оружјем"

Савезници Кијева морају да дозволе Украјини да нападне циљеве на руској територији западним оружјем, рекао је Родерих Кизеветер, посланик немачког парламента из опозиционе Хришћанско-демократске уније (ЦДУ), у интервјуу за канал Велт.
Зграда Бундестага

Зграда Бундестага

„То је сасвим нормално за светску праксу“, тврди он.

Кизеветер је такође предложио слање западног контингента у Украјину, који би помогао украјинским оружаним снагама у „логистици, медицинским услугама и деминирању“, али не би учествовао у војним сукобима.

Поред тога, додао је он, коалиција западних земаља може да обезбеди противваздушну одбрану у западној Украјини. Он сматра да такве мере нису у супротности са међународним правом.

У мају је лист Франкфуртер алгемајне цајтунг објавио да је неколико немачких парламентараца подржало идеју коришћења западних противваздушних система из земаља НАТО-а за супротстављање руским пројектилима изнад Украјине.

Како је раније изјавио портпарол Кремља Дмитриј Песков, Европљани виде да се ситуација убрзано мења и да је бременита потпуним колапсом за Украјину, па намерно ескалирају тензије.

Прочитајте ОВДЕ о предизборним тензијама у Европској Унији

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА