Najnovije

TENKOVI "SEVERA" RAZVALILI UKRAJINCE: Snimak sa prve linije fronta - pogledajte! (VIDEO)

Posade tenkova grupe snaga Sever u svojoj zoni odgovornosti često izlaze na rad direktnom vatrom na neprijatelja. Na snimku se vidi kako borbeno vozilo puca na utvrđene položaje Oružanih snaga Ukrajine. Radovi se obavljaju sa terena. Tenkovski top je sposoban za direktnu vatru na udaljenosti do 3 km, stoji u saopštenju MO RF.
Borba!

Borba!

U borbi tenkovi deluju i sa zatvorenih vatrenih položaja. Tada se tenk zapravo pretvara u artiljerijsku jedinicu. Projektil leti brže do cilja, a samo vozilo je upravljivije.

Međutim, tokom jurišnih operacija u urbanim sredinama, tenkovi se koriste i na kratkim udaljenostima, kada vozilo direktno puca.U ovom slučaju, reč je o tenkovima T-72B3M.

Tenk T-72B3M ima modifikovani oklop, dinamičniju zaštitu.

Dodatno obezbeđenje tenkista obezbeđuje grupa za pokrivanje: motorizovani strelci nadgledaju vazdušni prostor i spremni su da se suprotstave neprijateljskim grupama ako su u blizini, stoji u saopštenju ministarstva odbrane RF.

Inače, grupa trupa Sever armije RF deluje u Harkovskoj oblasti i to je njihova zona odgovornosti tokom SVO (Specijalna vojna operacija).

Pogledajte objavljeni video materijal:

Pročitajte OVDE o dolasku francuskih vojnika u Ukrajinu

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA