Najnovije

UNIŠTILI KOLONU TEHNIKE I LJUDSTVA: Na udaljenosti od čak 30 kilometara - "Uragan" nepogrešiv! (VIDEO)

Tokom specijalne vojne operacije, artiljerijske jedinice grupe trupa Zapad nastavljaju da danonoćno izvršavaju vatrene zadatke uništavanja artiljerijskih baterija, uništavanja odbrambenih objekata, komandnih mesta i uporišta, uništavanja vatrenog oružja, naoružanja i vojne opreme OSU (Oružane snage Ukrajine).
Ime mu je Uragan, a prezime Rusija

Ime mu je Uragan, a prezime Rusija

Višecevni raketni sistemi (MLRS) „Uragan“ grupe snaga „Zapad“ nastavljaju da gađaju položaje militanata Oružanih snaga Ukrajine, stoji u novom saopštenju MO RF.

Ekipe MLRS-a su stalno na dužnosti. Dan i noć. U punoj borbenoj gotovosti. Novi zadatak može stići u bilo kom trenutku. I, čim se začuje komanda, posade Uragana napuštaju zaklon i brzo pripremaju borbeno vozilo za paljbu.

Ovoga puta posada „Uragan“ tenkovske divizije Grupe snaga 1. gardijske tenkovske armije Zapad, izvodeći vatrene zadatke, uništila je kolonu neprijateljske tehnike i boraca Oružanih snaga Ukrajine na jednom od strateški važnih pravaca na udaljenosti od više od 30 kilometara.

Vazdušno izviđanje pomoglo je u identifikaciji mete: odozgo je bilo moguće primetiti sistematska kretanja grupa militanata i vojne opreme.

Veliki domet i velika površina uništenja Uragana omogućavaju njihovo korišćenje za vođenje efikasnog protivbaterijske borbe i napad na pozadinske položaje neprijatelja, ometajući rute snabdevanja ukrajinskih militanata, objašnjava se u saopštenju.

Posade borbenih vozila svakodnevno dobijaju nove mete od viših komandnih i obaveštajnih oficira. Kada se to sazna, stariji oficir baterije bira tačno koliko će projektila biti ispaljeno.

Utvrđeni rejoni, artiljerijske baterije, centri veze, gomilanje ljudstva, neprijateljska oklopna vozila. „Uragani” su sposobni da gađaju različite ciljeve, kako na prvoj liniji fronta, tako i u dubini odbrambene linije na udaljenosti do 40 kilometara.

Na takvom dometu leta potrebno je uzeti u obzir ne samo putanju, već i vremenske prilike.

Višecevni raketni sistem „Uragan“ (MLRS) je projektovan za uništavanje oklopnih vozila neprijateljskih motorizovanih pešadijskih i tenkovskih jedinica u zonama koncentracije i u pokretu, uništavanje kontrolnih punktova, komunikacionih centara i objekata vojno-industrijske infrastrukture, skladišta municije i drugih ciljeva, stoji u saopštenju ruskog ministarstva odbrane.

Pogledajte objavljeni video materijal:

Pogledajte OVDE borbena dejstva tenkista grupe Sever u Harkovskoj oblasti

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA