Najnovije

Članstvo lažne države Kosovo u međunarodnim institucijama je posledica Vučićeve politike

Prihvatanje lažne države Kosovo u Parlamentarnu skupštinu NATO posledica je pogubne politike Aleksandra Vučića kroz prihvatanje Francusko-nemačkog plana i Ohridskog aneksa, čime je naneta velika šteta srpskim nacionalnim interesima, kaže član Privremene uprave Srpskog pokreta Dveri Boško Puškić.

- Svedoci smo da je došla na naplatu pogubna politika SNS prema Kosovu i Metohiju, najpre kroz proglašenje Rezolucije o genocidu u Srebrenici i najave prijema lažne države Kosovo u Savet Evrope, pa sve do prijema 15% srpske teritorije, odnosno AP Kosova i Metohije u agresorsku organizaciju kakav je NATO. Ovakvom odlukom NATO-a, grubo je prekršena Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti UN. Napominjemo da ova vlast nije uradila ništa konkretno i konstruktivno da da bi se to sprečilo. Naprotiv, to je dokaz da je Aleksandar Vučić što usmeno i tajno, što pismeno Aneksom Ohridskog sporazuma prihvatio i obavezao se na sprovođenje francusko-nemačkog plana – kaže Puškić. 
 
On tvrdi da se prihvatanjem antiustavnog Francusko-nemačkog plana i Ohridske mape puta, kao i Briselskog i Vašingtonskog sporazuma, Vučić se direktno saglasio s ulaskom lažne države Kosovo u sve međunarodne organizacije, pa i NATO skupštinu, Savet Evrope, Interpol, Unesko…

- Sreća po Srbiju pa u UN Ruska Federacija ima prava i volje da podnese veto za prijem lažne države Kosovo u UN i ona pokazuje da se ponaša državotvornije po naše interese nego predstavnici vlasti Republike Srbije.
 
Prijem lažne države Kosovo u Parlamentarnu skupštine NATO je ozbiljan povod da naša država odustane od stamotne i intezivne saradnje sa NATO agresorom koji je i okupirao Kosovo i Metohiju i pokazao svoje stvarne namere da otme deo srpske teritorije. Umesto da obnovi zahtev za ratnu odštetu, aktuelna vlast, iz godine u godinu, odrđava vojne vežbe sa NATO poput „Platinastog vuka“, glumeću vojnu neutralnost, dok u stvarnosti krši Ustav, zakone i donesene rezolucije i deklaracije o neutralnosti u NSRS – kaže Puškić i dodaje da Dveri zahtevaju i insistiraju na poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

- Srbi su danas na Kosovu i Metohiji postali su najugroženija etnička grupa u Evropi i to pod budnim okom secesionističkih vlasti u Prištini – zaključuje on.

Borbe za Časov Jar biće žestoke - teže nego za Bahmut

Izvor: Pravda

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA