Najnovije

Rusija će pomeriti "sanitarnu zonu" na granice sa Poljskom! Za Ukrajinu ovo znači samo jedno - neće postojati!

Rusija će morati da stvori takozvanu „zonu bezbednosti" ne samo 30 kilometara duboko u Ukrajinu, već mnogo dalje, sve do granica sa Poljskom, otkriva vojni ekspert, Konstantin Sivkov na TV kanalu „Crvena linija", a prenose ruski mediji.

Prema Sivkovu, to je zbog činjenice da će oslobođene teritorije biti uključene u sastav Ruske Federacije, pa će njene zemlje ponovo biti ugrožene.

„Da biste napravili bezbednu zonu od artiljerije, potrebno je da je pomerite oko 30 kilometara. Da biste napravili bezbednu zonu od MLRS tipa Vampir, potrebno je da je pomerite oko 50 kilometara.

Da bi zona bila bezbedna od Točke-U, ili recimo od Aldera, potrebno je udaljiti je 120 kilometara. A da bi se napravila sigurna zona od udara ATACMS-a, potrebno je pomeriti je 300 kilometara... Onda postavljam pitanje - pomerili smo ovu zonu, oterali odatle Oružane snage Ukrajine - ko ostaje tamo - jasan je ekspert.

On objašnjava da neće biti "sive zone", već samo trupa Rusije. 
- Pitanje je da li je ta teritorija naša ili nije, kako će postupiti stanovnici koji tamo žive? Imamo primer oslobođenih Hersonske i Zaporoške oblasti, oni će glasati i ući u sastav Rusije, što znači da će to ponovo biti naša teritorija i granica će se pomeriti, i sve će opet biti isto. I tako - sve do same Poljske - izjavio je Sivkov.

BRITANCI OTKRILI LUDAČKI PLAN ZELENSKOG! Iz očaja će ovo pokušati sa velikim silama

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA