Najnovije

POTPUNO LUDILO: Kurti učestvuje u kampanji za lokalne izbore u Srbiji

Povodom lokalnih izbora u Preševu i Bujanovcu koji će se održati u nedelju danas će u Prištini biti održan skup podrške kojem će prisustvovati i kosovski premijer Aljbin Kurti kako bi podržao kandidate za gradonačelnike Arditu Sinani i Ragmija Mustafu, prenosi Reporteri.
Kurti - tata mu je Šiptar, deda Albanac, prađed Arnaut

Kurti - tata mu je Šiptar, deda Albanac, prađed Arnaut

Skup podrške u okviru izborne kampanje za lokalne izbore u Preševu i Bujanovcu organizovan je za građane tih opština u Srbiji koji žive na Kosovu.

Miting će početi u 18 časova, u Amfiteatru Pravnog fakulteta, a na njemu će govoriti i albanski poslanik u Skupštini Srbije Šaip Kamberi, kako bi pozvao građane Medveđe, Bujanovca i Preševa koji žive na Kosovu da glasaju za njegovu stranku u nedelju. 

Savetnik zamenika premijera Besnika Bislimija, Ragmi Mustafi kandiduje za gradonačelnika Bujanovca, a obećao je više sredstava za poljoprivrednike i stočare u toj opštini pozivajući se na poljoprivredni program Vlade Kosova od milion evra za "poljoprivrednike doline". 

Ardita Sinani, iskoristila je činjenicu da je i savetnica kosovskog premijera Aljbina Kurtija da obeća sredstva sa Kosova za tamošnju poljoprivredu.

"Umom i srcem", izborni je slogan Partije za demokratsko delovanje – isti onaj koji je nekada bio slogan Pokreta Samoopredeljenje.

Kandidat za gradonačelnika Bujanovca iz Alternative za promene Arber Pajaziti je skup u Prištini koji organizuje Partija za demokratsko delovanje, na kome će učestvovati i Kurti, nazvao eklatantnim mešanjem.

Kurti je sa svojom strankom Samoopredeljenje učestvovao i u predizbornim kampanjama za predsedničke i parlamentarne izbore u Severnoj Makedoniji, kao i u Albaniji.

Pročitajte OVDE šta je Bundestag saopštio o nemačkom KFOR-u

Izvor: Kosovo Onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA