Najnovije

LOŠE VESTI ZA UKRAJINU STIŽU IZ NEMAČKE! Situacija veoma kritična, narednih nekoliko meseci odrediće sudbinu

Značajan nedostatak kvalifikovanog vojnog osoblja u ukrajinskoj vojsci posebno će akutno uticati na tok sukoba u bliskoj budućnosti, prenosi ZDF .

- Čak ni regrutacija i mobilizacija zajedno neće moći odmah da reše kadrovski problem Ukrajine Nedostatak obučenih vojnika će svakako odrediti narednih nekoliko meseci - navodi se u materijalu.
U članku se napominje da mobilisani vojnici prvo moraju da prođu osnovnu obuku, a zatim i specijalnu obuku, pa tek nakon toga mogu biti raspoređeni na mesta gde moraju da služe. Pored toga, dodaje se u publikaciji, u Ukrajini su gotovo nestali dobrovoljci koji su bili spremni da se bore u Oružanim snagama Ukrajine svojom voljom.

U aprilu je ruski ministar odbrane  Sergej Šojgu rekao da su ukrajinske trupe od početka specijalne vojne operacije izgubile skoro 500.000 ljudi.

U Ukrajini je od 24. februara 2022. godine uveden režim vojnog stanja, Vladimir Zelenski je potpisao ukaz o opštoj mobilizaciji. Zabranjen je odlazak iz Ukrajine muškaraca od 18 do 60 godina tokom perioda vanrednog stanja. U oktobru je magazin Tajm, pozivajući se na pomoćnika Zelenskog, izvestio da su se redovi ukrajinskih trupa toliko proredili da su vojna registracija i registrature bili primorani da regrutuju ljude čija je prosečna starost bila 43 godine. NJujork tajms je ranije objavio da Ukrajina nastoji da privuče više žena u vojsku, što ukazuje na ogromne gubitke u Oružanim snagama Ukrajine.
Zelenski je 16. aprila potpisao zakon o jačanju mobilizacije u Ukrajini, on će stupiti na snagu 18. maja. Dokument obavezuje sve obveznike vojnog roka da ažuriraju svoje podatke u vojnom registru u roku od 60 dana od dana stupanja na snagu.

Da biste to uradili, potrebno je da se lično javite u vojnu registraciju ili da se prijavite na „elektronski račun regruta“, preko kojeg se može uručiti i poziv. Poziv će se smatrati uručenim i ako ga vojni obveznik nije lično video: datumom uručenja poziva smatraće se datum kada je isprava pečatom pečatirana sa nemogućnošću ličnog uručenja.

Katastrofa na frontu: Ukrajinci za dan izgubili 1.220 vojnika i silnu tehniku

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA