Najnovije

Muftija Jusufspahić: Srbija i srpski narod nisu genocidni, ja sam dokaz

Ova moja zemlja nije zemlja istrebljenja bilo kog naroda, dokaz sam ja, dokaz imamo i kod drugih ljudi, poručio je muftija Jusufspahić.

Muftija beogradski Islamske zajednice Srbije Mustafa Jusufspahić gostovao je u jutarnjem programu na K1 televiziji, očiju punih suza on je istakao da je Srbija njegova zemlja, da je on Srbin muslimanske veroispovesti, i da se Srbija i njen narod nikako ne mogu okarakterisati kao genocidni.

Tom prilikom otkrio je i da je njegova porodica nastradala u Srebrenici, ali i da su pojedinci ti koji žele da zavade narod, a kasnije da ubiraju plodove do kojih su došli bez jednoj jedinog metka.

"Moja izjava je bila usmerena ka miru, ka onome što nam Bog u Kuranu govori. Ja sam musliman koji je rođen u Srbiji, imam korene i u Bosni i u islamskom svetu razmišljao sam zašta treba čovek da se uhvati u tim okolnostima, mi imamo pravila koja Bog daje, a to su: 'Nećete ući u raj ako mi nećete verovati, a nećete verovati ako ne volite jedni druge'. Put ljubavi je put iskušenja, zemlja nije koncepirana da bude raj, jer mora da se odvoji crno od belog. Pojedinci su imali namere o ovome, a ne moja zemlja. Oni su želeli da nas iskoriste kao topovsko meso, ali mi nismo bića bez razuma i uma, a ne da se razumemo u nekim političkim stvarima. Ova moja zemlja nije zemlja istrebljenja bilo kog naroda, dokaz sam ja, dokaz imamo i kod drugih ljudi. Ulice se zovu po raznim imenima koji su muslimanskog porekla, to dokazuje da ovo ne može biti genocidan narod. U mojoj Srbiji, u mom Beogradu ima ljudi sa kojima se ja družim, ja nisam vidio ratnog zločinca", istakao je muftija beogradski.

Jusufspahić se osvrnuo i na to da je Srbija bila prva u Evropi koja je prihvatila islamsku veru, posle mnogo godina koliko je bila pod Osmanskim carstvom.

DODIK: Svesrpski sabor treba da se sastaje bar svake četiri godine i da ima stalni savet

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA