Najnovije

"VOSTOK" NAPRAVIO PRODOR KOD UGLEDARA: Mete su Paraskovejevka i Konstantinovka!

Jurišne jedinice grupe snaga Vostok sa Sahalina, nakon što su oslobodile Novomihajlovku, u sastavu oklopnih grupa uz podršku artiljerijske vatre i jurišnih bespilotnih letelica, uspešno napreduju ka Paraskovejevki i Konstantinovki Donjecke Narodne Republike u Ugledarskom odseku južnodonjeckog pravca.
Kroz šume do pobede!

Kroz šume do pobede!

Pošto su potisnuli liniju fronta, sahalinski borci su se približili direktnom putu za Ugledar - ovo je jedini centar za snabdevanje grupe Oružanih snaga Ukrajine koja drži grad, navodi se u objavi MO RF.

Ovde se danju i noću vode žestoke borbe. Naše jedinice koriste taktiku napada u malim jurišnim grupama. U šumski pojas ulaze u dve grupe, blokirajući bokove. Jedan odred ide peške da se ne bi prerano predao, druga je oklopna grupa koja napada neprijatelja uz pomoć teške tehnike. U centru radi tenk koji pokriva oba odreda i otvara im put do neprijateljskih položaja, objašnjava se u saopštenju ruskog ministarstva odbrane.

Uz pomoć bespilotnih letelica moguće je identifikovati skrivene položaje Oružanih snaga Ukrajine, količinu ljudstva i opreme neprijatelja. Bespilotne letelice u ovom sektoru fronta rade u multitasking režimu - vode pešadiju u realnom vremenu, prenose neprijateljske koordinate artiljeriji, a takođe napadaju i vrše udare na jake tačke i identifikovane vatrene tačke neprijatelja. U velikoj meri zahvaljujući vazdušnom izviđanju, jurišne jedinice su uspele da isteraju neprijatelja iz još jednog dobro utvrđenog uporišta, saopštava MO RF.

Pročitajte OVDE o novim planovima Makrona i raspadu ukrajinske vojske

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA