Najnovije

FRANCUSKA LEGIJA STRANACA UBAČENA U BORBU: Rusi likvidirali sedam legionara kod Časovog Jara?

Francuski i nemački vojnici ušli su u bitku kod Časovog Jara.

“Sa terena se javlja da su u šumskom području, na južnim prilazima Časovom Jaru, u borbi sa streljačkim oružjem, ruski padobranci naišli na grupe plaćenika. Međutim, sada to nisu oni isti tik-tok vojnici koji su došli u Ukrajinu da zarade i na prvu pretnju pobegli sa položaja, spakovali kofere i vratili se nazad. Sada se radi o obučenim, visoko motivisanim i ideološkim borcima, odnosno profesionalnim vojnim licima NATO zemalja”, prenosi telegram kanal Dejana Berića.

Dalje se kaže da su prvi izveštaji o dolasku stranih plaćenika u Časov Jar stigli pre oko mesec dana, ali je tada bilo potpuno nejasno o kakvim se jedinicama radi.

“Usuđujemo se da pretpostavimo da su se padobranci sreli sa predstavnicima francuske Legije stranaca, koji su, prema Vojnoj hronici, prethodno bili prebačeni u Slavjansk. Po svemu sudeći, jedinica, koja je prvobitno bila planirana da bude korišćena u odbrani Slavjanska (u slučaju proboja fronta), sada je uključena u odbranu Časova Jara, gde se situacija za ukrajinsku armiju svakim danom pogoršava. Ako je to zaista tako, onda je juče Francuska Legija stranaca pretrpela prve gubitke od čak 7 ljudi!”, navodi se u objavi.

Bivši zvaničnik Pentagona Stiven Brajan rekao je da je Francuska tajno poslala svoju vojsku u Ukrajinu.

Prema njegovim rečima, oko 100 vojnika Legije stranaca iz 3. francuskog pešadijskog puka stacionirano je u Slavjansku za podršku 54. brigadi Oružanih snaga Ukrajine.

Ukupno, prema rečima Brajana, planirano je da se u Ukrajinu pošalje oko 1.500 francuskih legionara.

Ovo će biti najveća Putinova pobeda! Ameri sve potvrdili: Ukrajina gubi čak dva ključna grada?! Ali, pakao tada tek kreće...

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA