Najnovije

ŠANSA ZA ZVEZDU I PARTIZAN? Evroliga izbacuje Ivanovićev tim?

Kako prenosi portal "Basketnews", Evroliga bi iz takmičenja za narednu sezonu mogla da izbaci Baskoniju, odnosno da ekipi iskusnog crnogorskog stručnjaka Duška Ivanovića suspenduje licencu koju poseduje za elitno takmičenje!

Baskijski tim je u ovom momentu tek na devetoj poziciji i grčevito se bori da se domogne plej-ofa u španskom šampionatu.
Ukoliko ne ispuni cilj, Evroliga bi imala opciju da suspenduje Baskoniju, jer u pravilniku postoji član koji kaže da to takmičenje ima pravo da učesnicima zabrani takmičenje po čak osam osnova, a jedan od njih bio bi ispunjen ako Ivanović tim završi kao deseti.

Dakle, u tom slučaju bi Baskonija završila ligaški deo sezone u donjoj polovini tabele, što bi Evroliga mogla da iskoristi kako bi im zabranila nastup u narednoj sezoni.

Ovo daje nadu Crvenoj zvezdi i Partizanu da bi mogli da "ulete" na to mesto, ali ruku na srce ovakav scenario je malo verovatan. Ipak, važno je istaći da bi Baskonija lako mogla da završi na desetoj poziciji jer ima dve pobede više od Huventuda, ali i lošiji međusobni skor. Ukoliko bi Ivanovićev tim izgubio preostala dva meča, a njihov rival pobedio oba puta, ovogodišnji učesnik Evrolige skliznuo bi za jednu poziciju.
Minulih dana saznali smo da postoje velike šanse da Srbija ostane bez jednog predstavnika u elitnom takmičenju, kada je direktor Evrolige, Paulius Montiejunas, istakao da će jedan od pet timova - Partizan, Zvezda, Virtus, Valensija ili Alba napustiti takmičenje, ali... Možda baš umesto njih Baskonija završi svoju evroligašku epizodu.

RUSI OSLOBODILI BITNO MESTO: Na iznenađenje ukrajinske armije krenula ruska ofanziva (MAPA)

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA