Najnovije

RUSIJA IZVELA SERIJU NAPADA NA UKRAJINU: Pogođen aerodrom gde je trebalo da stignu F-16

Prema informacijama tajne organizacije koja deluje u interesu Rusije, pogođeni su železnica, vojni aerodrom i skladište sa zapadnom municijom u Lavovu, dve fabrike u Kijevu i aerodrom u Poltavi.

Oružane snage Rusije izvele su seriju udara na fabrike, skladišta municije i aerodrome u Kijevskoj i Lavovskoj oblasti i u Poltavi, javio je koordinator tajne organizacije koja deluje u interesu Rusije na teritoriji koju kontroliše Ukrajina Sergej Lebedev.

Ruska vojska je u gradu Strij, Lavovske oblasti, pogodila oblast u blizini železničkog čvora, vojni aerodrom na kom je trebalo da budu isporučeni zapadni lovci F-16 i skladišta sa opremom koju su zapadne zemlje poslale Ukrajini, naveo je Lebedev.

Prema njegovim rečima, ruske snage pogodile su i oblast u blizini fabrike "Darnjicki" za popravku železničkih vagona i fabriku aviona "Antonov" u Kijevu, rekao Lebedev, pozivajući se na članove organizacije iz ukrajinske prestonice.

"Prva eksplozija je odjeknula oko 5:15 uz levu obalu Dnjepra, a druga u 5:30 uz desnu obalu i snažnu detonaciju", precizirao je Lebedev i pojasnio da se fabrike nalaze u tom pravcu.

Ruska vojska je pogodila i aerodrom za helikoptere u Poltavi i energetski sistem Poltavske oblasti.

"Napad se desio oko 1:30 u zapadnom delu grada gde se nalazi aerodrom 18. brigade. Meštani javljaju da je ulaz u prostor muzeja dalekometne avijacije, koji se nalazi u neposrednoj blizini aerodroma, zatvoren", naveo je Lebedev..

Pritom, napravila se ogromna gužva u Zinkovskoj ulici koja je osnovna trasa za severni izlaz iz grada i to zato što se vode "ozbiljne provere svih automobila", dodao je Lebedev.

Ukrajinski mediji su nešto ranije izvestili da se u Kijevu i drugim gradovima čuju eksplozije.

Kao odgovor na napade Oružanih snaga Ukrajine na civilne ciljeve, ruske trupe redovno izvode ciljane napade na vojnike i opremu Oružanih snaga Ukrajine, na plaćeničku vojsku, ali i na energetsku infrastrukturu, odbrambenu industriju, vojnu administraciju.

NATO SPREMA ZVANIČAN DEMANT MAKRONA: Alijansa neće slati vojnike u...

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA