Najnovije

BRUTALAN UDAR NA UKRAJINCE: Piloti Su-34 apsolutno precizni sa moćnim bombama FAB-500 (VIDEO)

Posade lovaca-bombardera Su-34 nanele su udar avionskim bombama FAB-500 na neprijateljsko uporište i ljudstvo u zoni odgovornosti grupe snaga Vostok, saopštila je pres služba Ministarstva odbrane RF.
Su-34

Su-34

„Posade multifunkcionalnih supersoničnih lovaca-bombardera Su-34 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije napale su neprijateljsko uporište i ljudstvo u zoni odgovornosti grupe snaga Vostok. Udar su izvele nevođene avio-bombe FAB-500 sa univerzalnim modulom za planiranje i korekciju (UMPC), koji omogućava precizne udare sa bezbedne udaljenosti od linije borbenog dodira“, navodi se u izveštaju.

Pošto su od obaveštajnih službi dobili potvrdu da su ciljevi uništeni, lovci su se bezbedno vratili na poletni aerodrom.

„Na osnovu iskustva stečenog tokom eksploatacije vazduhoplovne opreme, za obavljanje zadataka u vezi sa PVO, pored pripreme aviona za let, naučnim radom razvijamo i implementiramo nova naučna rešenja na osnovu kojih konstruktori i industrija razvijaju više unapređena rešenja i dodatne mere za povećanje efikasnosti korišćenja naših aviona“, navodi se u objavi ruskog ministarstva odbrane izjava jednog od pripadnika ruske avijacije, Andreja, inžinjera avio servisa eskadrile Su-34.

Pogledajte objavljeni video materijal:

Pogledajte OVDE udare ruskih sistema Grad

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA