Najnovije

Huti napali američki nosač aviona, razarač i brodove u Crvenom moru

Jemenska grupa Huti danas je napala američki nosač aviona, razarač i nekoliko brodova u Crvenom moru, izjavio je njihov potparol Jahja Sarija. U saopštenju, Sarija je naveo da su Huti izveli ukupno šest operacija protiv američkih snaga. Dodao je da su Huti napali američki razarač u Crvenom moru uz pomoć bespilotne letelice.

Sarija je istakao da su snage jemenskog pokreta izvele napade u Crvenom i Arapskom moru, kao i Indijskom okeanu na brodove koji pripadaju kompanijama koje su prekršile odluku o zabrani prolaza u (izraelske ) luke.

Centralna komanda SAD saopštila je da je oborila bespilotnu letelicu i dve protivbrodske rakete koje su Huti lansirali ka razaraču USS Grejvli.

Napadi jemenske grupe Huti raketama i dronovima u Crvenom moru i Adenskom zalivu počeli su u novembru i poremetili su globalnu trgovinu.

Mnoge velike brodarske kompanije izbegavaju to područje koje se povezuje sa Sueckim kanalom i šalju brodove između Azije i Evrope na mnogo duža putovanja oko južne Afrike, što je dovelo do porasta vozarina.

Huti upozoravaju da će nastaviti napade u znak solidarnosti sa Palestincima i pozivaju Izrael da zaustavi rat protiv Hamasa u Gazi.

CELA GRUPA U PANICI BEŽALA! Pakao za ukrajinsku armiju kod Rabotina (VIDEO)

Izvor: Sputnik.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA