Najnovije

GENERAL KRIVONOS SRUŠIO SVE SNOVE UKRAJINCIMA: Zelenski i ekipa ćute o ovome...

Rusija je povećala proizvodnju bespilotnih letelica i sada premašuje Ukrajinu po njihovom broju i kvalitetu, izjavio je penzionisani general Oružanih snaga Ukrajine Sergej Krivonos u intervjuu bivšem poslaniku Rade Borislavu Berezi.

- Vidimo da veliki broj ukrajinskih dronova, koji stižu na front, često ne izvršavaju svoje zadatke jer je ruski radioelektronski rat snažan, a ruski dronovi su moćniji. Što se tiče njihove sposobnosti da se suprotstave ukrajinskom radioelektronskom ratovanju — ovde nije reč samo o količini, već i o kvalitetu i fleksibilnosti - istakao je on.
Prema Krivonosovim rečima, proces usavršavanja ukrajinskih uređaja koče neprofesionalizam i birokratija, dok je ruska industrija prešla na snažnu serijsku proizvodnju. Kako tvrdi general, samo u jednom danu Rusija lansira približno 1.200 bespilotnih letelica.

- Ovo je ozbiljan pokazatelj. Setimo se, pre pola godine broj je bio oko 200 ili 150, zatim je ta cifra počela da raste, a sada raste prilično snažno - konstatovao je oficir.

Ranije je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio da proizvodnja bespilotnih letelica u Rusiji pre početka specijalne operacije nije bila dobro razvijena, ali da je tokom borbenih dejstava taj jaz prevaziđen. Prema njegovim rečima, ruska vojna industrija je izdržala test specijalne operacije.

DOŠLI DA GA MOBILIŠU, ON SE ZALETEO KOLIMA NA NJIH: Vukao ih po ulici, jednom komesaru se bore za život (VIDEO)

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA