Najnovije

„Imaju rok od 40 dana da usvoje zakon ili će 41. imati blokade ključnih tačaka i železnica“: Na „svelitijumskom saboru“ u Loznici iznet jedan

U Loznici se večeras održava protest protiv projekta "Jadar" kompanije Rio Tinto, a koji predviđa otvaranje rudnika litijuma.

Na kraju protest Marijana Petković pročitala je jedan zahtev koji imaju ekološki aktivisti i tom prilikom je najavila nove blokade, ukoliko taj zahtev ne bude isupnjen u roku od 40 dana od trenutka kada predaju zahtev Vladi Srbije od ponedeljka.

Zahtev je zakonska zabrana primenjenih geoloških istraživanja i istraživanja i eksploatacija litijuma i bora u Srbiji.

"Sad ćete lepo preko leta smisliti kako ćete. Rok je 40 dana, 41. dan ne budu li usvojili taj zakon mi ćemo blokirati Srbiju, ali sad ćemo da maltretiramo njih", rekla je Petković.

"Blokiraćemo ključne tačke, železnice da ne može Kinez iz Bora da vuče naše zlato, blokiraćemo da ne može mafija iz Bosne da vuče ugalj koji ima 30 posto više sumpora, samo po džepu njihovom, jer sve to oni dobro stavljaju u svoje džepove i sve su bogatiji. Prugu je mnogo lakše blokirati nego put", dodala je ona.

Ona je navela da će ovaj zahtev biti predat u ponedeljak na pisarnicu Vlade Srbije i dodala da od tada počinje da teče rok od 40 dana.

"41. dana samo će biti gde je blokada... Pruga je samo početak... To je kraj ili naš ili njihov, nema kući", poručila je ona.

Nakon toga su okupljeni krenuli u šetnju do zgrade Opštine Loznica.

Organizatori su poručuli da je "ovo poslednja šetnja".

SITUACIJA IZMIČE KONTROLI! Svet čeka odluku Amerike, ako pristanu da podrže saveznike…

Izvor: Nova.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA