Najnovije

Počinje kontraofanziva! Sledi žestok obračun!

Kijev je doveo rezerve na Harkovsko područje i sada će pokušati da izvrši kontraofanzivu, pretpostavio je u razgovoru za RIA Novosti oficir ruske vojske iz grupe "Sever" sa pozivnim znakom Atlet.

Grupa "Sever" vodi ofanzivu u Harkovskoj oblasti od 10. maja. Neprijatelja su već uspeli da potisnu više od 10 kilometara od ruske granice. Trenutno se vode teške borbe za naseljena mesta Volčansk i Lipci.

- Neprijatelj će verovatno pokušati da nas potisne sa zauzetih položaja i pre ili kasnije će izvršiti kontraofanzivu - objasnio je Atlet.

Takođe je govorio o novoj taktici Oružanih snaga Ukrajine na ovom području. Prema njegovim rečima, ukrajinske trupe vrlo aktivno koriste dronove, "ne štede ih čak ni za pojedinačne pešadince."

- Na taj način pokušavaju da neutrališu našu prednost u artiljerijskoj vatri. Poslednjih dana su učestali njihovi pokušaji da obaraju naše bespilotne letelice svojim, taraniranjem. Ne uspeva im uvek, ali nekoliko 'ptica' smo izgubili zbog te taktike. Ipak, ni mi ne gubimo vreme i udaramo po neprijatelju svim što imamo - rekao je oficir.

Rusi započeli operaciju “Swing”! Rat je upravo ušao u novu fazu, Ukrajina ne zna šta ju je snašlo!

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA