Najnovije

UKRAJINCI KRENULI U JAK NAPAD: Žestok udarac se na kraju završio katastrofom, Rusi zadržali pozicije

U toku žestokih borbi, američko borbeno vozilo pešadije je uništeno dok je pokušavalo da izvrši kontranapad na ruske položaje. Hrabrost i odlučnost vojnika omogućila je odbranu strateški važnog područja, dok su ukrajinske snage pretrpele ozbiljne gubitke.

Borci 2. armije grupe trupa „Centar“ uspešno su odbili neprijateljski protivnapad na obodima Sokola, čime su zadržali svoje položaje i naneli značajne gubitke neprijatelju.

Borbe su se vodile na teškom terenu, ali su naše snage pokazale visok nivo profesionalizma i koordinacije, što je bilo ključno za odbranu ovog dela fronta. Neprijateljski pokušaji da probiju naše linije bili su bezuspešni zahvaljujući dobro organizovanoj odbrani i brzoj reakciji ruskih jedinica.

Strateški značaj Sokola

Sokolo predstavlja ključnu tačku u tekućim operacijama, a njegova odbrana je od vitalnog značaja za održavanje kontrole nad širim područjem. Uništenje neprijateljskog vozila pešadije dodatno je oslabilo njihovu ofanzivnu sposobnost, što našim snagama daje prednost u narednim sukobima.

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA