Najnovije

ZAHAROVA: Zapad je postao glavni sponzor terorizma – potpisujem

Zapad je glavni snabdevač oružjem za teroriste – preko Kijeva ono stiže do Afrike, Bliskog istoka i ćelija u samoj Zapadnoj Evropi, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova u obraćanju na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu.

„Zemlje NATO-a, svetska manjina isporučuje oružje i, sada se usredsredite – isporučuju oružje terorističkom režimu. Što je najgore, to čine apsolutno nekontrolisano“, upozorila je diplomata.

S tim u vezi, podsetila je na predviđanje izvesnog ministra spoljnih poslova jedne od zemalja Persijskog zaliva, izrečeno pre nekoliko godina, o tome da će uskoro zapadni deo Evrope postati glavni sponzor međunarodnog terorizma.
„Potpisujem da je tako. Teroristi će koristiti oružje koje su SAD isporučivale kijevskom režimu. To oružje se već nalazi u zapadnom delu Evrope, na severu Afrike i na Bliskom istoku“, naglasila je Zaharova.
Ona je napomenula da je ranije Evropa patila od međunarodnog terorizma.

„Zapadna Evropa nikada nije bila sponzor međunarodnog terorizma, a sada će biti. I ona toga još uvek nije svesna. Umeju samo da menjaju avatare na svojim nalozima na društvenim mrežama kada se tu i tamo dese teroristički napadi. Ne znaju kako je postati zemlja u kojoj deluju moćne terorističke ćelije. One su već kod njih i podrivaće zapadnu Evropu sve više i više“, zaključila je diplomata.

U isto vreme, ona je ocenila da zapadni deo Evrope nema imuniteta da se tome odupre.

„Pravo ne funkcioniše - nema zakona. Nema morala. Religija koja je nekako to sputavala, zgažena je, ponižena. LJudi su demoralisani, ne mogu da razlikuju dobro od zla“, konstatovala je Zaharova.

Međunarodni ekonomski forum počeo je juče i traje do 8. juna, a glavna tema ovogodišnjeg foruma je „Osnova multipolarnosti — formiranje novih centara rasta“. Ruski predsednik Vladimir Putin će se obratiti na plenarnoj sednici foruma 7. juna.

STRAH NA KOSOVU OD EVROPSKIH IZBORA: Šta ako pobede desničari?

Izvor: Sputnikportal.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA