Najnovije

ZVANIČNO: Zvezda je šampion!

Direktor Košarkaške lige Srbije (KLS) Aleksandar Grujin zvanično je registrovao prekinuti meč finalne serije plej-ofa između Partizana i Crvene zvezde službenim rezultatom 20:0 u korist crveno-belih, saopšteno je iz KLS.

Kako se navodi, odluka je doneta na osnovu člana 20 stav jedan i stav dva (20.2.1) FIBA službenih pravila igre.
Košarkaši Crvene zvezde su na taj način trijumfom 2:0 u finalu osvojili devetu uzastopnu, a ukupno 24. titulu šampiona države.

Kako je navedeno u saopštenju, za najkorisnijeg igrača finala izabran je košarkaš crveno-belih Dejan Davidovac, koji je ujedno poneo i titulu najboljeg strelca.

Drugi meč finalne serije plej-ofa Superlige Srbije između Partizana i Crvene zvezde prekinut je sinoć u beogradskoj Areni pri rezultatu 57:45 za crno-bele na sedam minuta i 54 sekunde do kraja treće četvrtine.

Do prekida je došlo nakon brojnih uvreda sa tribina, a zatim i gađanja košarkaša Zvezde tvrdim predmetima.
Košarkaši Zvezde napustili su teren, a kasnije su to isto uradile sudije i igrači Partizana. Posle pauze od sat vremena i nakon što navijači Partizana napustili halu, na teren su se vratili košarkaši Zvezde i sudije.
Po pravilima su sačekali crno-bele 15 minuta, a pošto se nisu pojavili sudije su odsvirale kraj.

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je da će ceremonija dodele pehara šampionu Srbije i medalja biti organizovana večeras od 19 časova u hali "Aleksandar Nikolić".

"Naš klub je u četvrtak u 14 časova dobio i zvaničnu odluku Košarkaške lige Srbije da je druga utakmica finala koja nije završena u sredu uveče u beogradskoj Areni, registrovana prema propozicijama takmičenja službenim rezultatom 0:20 za Crvenu zvezdu, koja je time i deveti put uzastopno postala šampion naše zemlje i zaokružila izvanrednu sezonu trećim peharom", ističe se u saopštenju Crvene zvezde.

U saopštenju Zvezde se navodi da svi zainteresovani Zvezdaši mogu prisustvovati ovoj ceremoniji večeras od 19 časova, a ulaz u halu biće omogućen na tribinama C i D.

DODIK UOČI SASTANKA SA PUTINOM: Zatražiću da Srpska učestvuje na Forumu BRIKS

Izvor: Sputnikportal.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA