Najnovije

ŠIPTARSKI POLITIČAR UPOZORAVA: Rast desnice u EU je alarm za Prištinu

Bivši savetnik u Ministarstvu spoljnih poslova "Kosova", Emir Abraši, komentarišući rezultate anketa koje govore da će na izborima za Evropski parlament porasti podrška ekstremnoj desnici, kaže da bi to trebalo da bude alarm za kosovske institucije da daju prioritet okončanju procesa dijaloga sa Srbijom, prenosi Telgrafi.
EU

EU

"Mislim da bi ovo trebalo da bude alarm za kosovske institucije da daju prioritet okončanju procesa dijaloga što je pre moguće kako se ne bi ugrozila sudbina zemlje i budućnost zemlje u okviru Evropske unije", rekao je Abraši iz Demokratije plus.

Zbog rizika "od nepredviđenih situacija", Abraši je pozvao Kosovo da razmotri primenu sporazuma, čak ako je potrebno i jednostrano, pošto Kosovo teži članstvu u EU.

Ankete koje je sproveo Eurostat pokazuju da Evropljani generalno imaju interes da učestvuju u procesu izbora, a predviđa se da će najveću grupu u narednom parlamentu, koji ima 720 mesta, činiti Evropska narodna partija, sa najmanje 180 poslanika, a zatim sledi Progresivni savez socijalista sa skoro 140 zemalja.

Pročitajte OVDE šta Peskov kaže o Berlinu

Izvor: Kosovo Onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA