Najnovije

MAKRON NAPRAVIO FATALNU GREŠKU! Kada je krenuo na Ruse, nije ni sanjao da će mu se ovo dogoditi!

Predsednik Francuske Emanuel Makron mislio je da će građani zemlje odobriti njegovu oštru poziciju prema Rusiji, čime je napravio fatalnu grešku, piše novinar Gevin Mortimer u članku za Spektejtor.

"Makronova greška bila je u tome što je verovao da narod podržava njegovu oštru liniju prema Putinu. Zato su on i njegova stranka učinili ovo centralnom temom svoje evropske izborne kampanje", navodi se u članku.
Mortimer ističe da mnogi Francuzi smatraju da je sukob u Ukrajini uzrok ozbiljnog rasta cena hrane i energije. Za Makrona je ovo nepovoljan trenutak: danas će prosečni računi za gas porasti za skoro 12 procenata na mesečnom nivou.

Delimično zbog toga, mnogi su glasali za desničarske partije koje su kritikovale šefa Pete republike zbog žarke podrške šefu kijevskog režima, Volodimira Zelenskog, i zbog isporuka oružja OSU, koje produžavaju sukob u istočnoj Evropi.

"Prava istina je da su mnogi Francuzi umorni od rata, baš kao i od svog predsednika", zaključio je novinar.
Ranije je list Parisien, pozivajući se na podatke Ministarstva unutrašnjih poslova, izvestio da su desničarsko "Nacionalno okupljanje" i saveznici ostvarili pobedu u prvom krugu parlamentarnih izbora u Francuskoj, osvojivši 33,4% glasova. Koalicija levice "Novi narodni front" zauzela je drugo mesto sa 27,98% glasova, dok je koalicija predsednika Emanuela Makrona treća sa 20,76%.

POVLAČI SE UKRAJINSKA VOJSKA! Ruska vojska preuzela kontrolu nad novim delom Časovog Jara

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA