Најновије

НОВИ УСЛОВ ДА УЧЕСТВУЈЕ НА ИЗБОРИМА: Ђилас неће без Шутановца!

Бивши градоначелник Београда и некадашњи лидер ДС-а казао је да нема ништа од његовог учешћа на предстојећим изборима у Београду ако део опозиционе коалиције на предстојећим изборима не буде и Демократска странка. Лидер ПСГ-а Саша Јанковић је због тог захтева потпуно побеснео и рекао Ђиласу да је то за њега неприхватљиво, сазнаје „Ало!” из добро обавештених извора блиских опозицији.

Ђилас (Фото: Медија центар Београд)

- Драган Ђилас је Саши Јанковићу јасно дао до знања да на њега не може да рачуна ако у коалицији опозиционара не буде и Демократска странка. Лидеру Покрета слободних грађана је нови Ђиласов захтев дошао као гром из ведра неба и био је поприлично бесан када га је чуо. Јанковић је Ђиласу јасно казао да за њега није прихватљиво да део коалиције буде и Демократска странка - наводи добро обавештени извор и додаје да овакав Јанковићев став довољно говори о томе какав је он човек, јер га је тај исти ДС подржавао током кампање за шефа државе.
- Међутим, Јанковићев негативан одговор није нимало поколебао Ђиласа у намери да без ДС-а не излази на предстојеће градске изборе. Он дуго покушава да ступи у контакт са бившим страначким друговима из табора демократа. Он то, додуше, не ради лично, већ поруке шаље преко посредника - објашњава извор и додаје да је Ђилас чак и спреман да подржи председника ДС-а Драгана Шутановца на предстојећим изборима у Београду.
- Ђилас је уверен да ће на пролеће следеће године бити одржани и избори у Београду и ванредни парламентарни избори. Зато он још не жели јасно да каже да ће се кандидовати за градоначелоника, јер је спреман да одустане од кандидатуре и да у трци за првог човека града подржи Драгана Шутановца - наводи извор и додаје да то не би било бесплатно, односно, Драган Ђилас би за своју подршку очекивао и контрауслугу од ДС-а.
- Бивши лидер демократа жели да га његова некадашња странка подржи у намери да буде носилац опозиционе листе и кандидат за председника Владе Србије - наводи добро обавештени извор и додаје да се зато Ђилас сво ово време нећка и не жели да прихвати да буде кандидат за градоначелника.
- Ђилас би радо одустао од трке за Београд ако би добио подршку за републичке изборе. Главни проблем у његовој рачуници су лоши међусобни односи опозиционара. Не треба занемарити ни огромну сујету Саше Јанковића, лидера Покрета слободних грађана, који је одавно умислио да је лидер опозоције и да све мора да буде по његовом - наводи добро обавештени извор и додаје да је однос Ђиласа и Јанковића у последње време на климавим ногама.

Шутановац: Пензионери, жене и млади најугроженији

Драган Шутановац, председник ДС-а, изјавио је јуче да су пензионери, млади и жене у најгорем положају у Србији, а да је план ДС-а да врати пензије, женама обезбеди једнаке плате, а младима лакше долажење до посла. Говорећи на изборној конференцији на којој се бира руководство Демократске омладине и Форума жена, а основан је и Форум пензионера, Шутановац је изложио план ДС-а за ове, према његовим речима, најугроженије групе. Говорећи о београдским изборима, он је поручио да ће се план ДС-а већ након њих остварити.
Славица Ђукић Дејановић каже да је могуће да и премијерка одлети из Владе! Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вјерица Радета: СНС, Весић, Мали, Ђилас и остала булумента је уништила и опљачкала Београд!
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА