Najnovije

ŠIPTAR ZOVE NA UBIJANJE SRPSKIH POLICAJACA: Evo šta kaže Dačić!

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić poručio je danas da je monstruozna izjava prištinskog političara Bekima Hadžijua kojom poziva na ubistvo srpskih policajaca, zlokobna najava sa kakvim terorom i zlom će se odnositi prema svim Srbima, posebno onima koji žive na tlu Kosova i Metohije, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.
Dačić

Dačić

"Najmonstruoznije veličanje terorizma i ubistva srpskog policajca, od strane Bekima Hadžijua, je samo dokaz da mržnja i nasilje nad svim što je srpsko nema granica", rekao je Dačić.

On je dodao da nije iznenađen pozivom Hadžijua na ubijanje srpskih policajaca, čak ni time što je to javno izgovorio.

"Iznenadio bih se jedino ako takva monstruozna izjava ostane bez reakcije međunarodne zajednice i svih njenih relevantnih institucija. Zbog ove izjave Hadžiju bi morao da bude odmah uhapšen, ali to se neće desiti jer je to zvanična politika Prištine na koju međunarodna zajednica ćuti, a samim tim je odobrava", poručio je Dačić.

On je naglasio da je država Srbija odgovorna, da posvećeno vodi politiku mira i stabilnosti i da je odlučna u jednom od najvažnijih zadataka svake države, a to je zaštita građana od terorizma i ekstremizma.

"Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, zajedno sa ostalim službama bezbednosti, ne plaše se infantilnih izjava političara amatera nepostojeće države i svom snagom će se suprotstaviti svakom pokušaju terorizma i zaštititi svoje građane, svoju državu i mir i stabilnost naše otadžbine“, izjavio je Dačić.

Kako se navodi u saopštenju, poslanik Demokratske partije Kosova (PDK) Bekim Hadžiju, zajedno sa više hiljada građana tzv. Kosova, prisustvovao je u Donjoj Klini sahrani Fatona Hajrizija koji je pre mesec dana ubio Nikolu Krsmanovića, srpskog policajca u Loznici.

Hadžiju zatim je poslao jezivu poruku da će "svaki Albanac koji ubije srpskog policajca" imati njegovo poštovanje.

Pročitajte OVDE šta Zaharova kaže o Olimpijadi i satanizmu

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA