Najnovije

OBOREN UKRAJINSKI SUHOJ: Krenuli u proboj - svi napadi odbijeni!

Ruska vojska nastavlja operaciju uništavanja ukrajinske grupe koja je upala na teritoriju Kurske oblasti. Oružane snage Rusije su u protekla 24 časa odbile nekoliko ukrajinskih napada, sprečivši ih da se učvrste u novim naseljima ruskog regiona, a takođe su povratile selo Nečajev pod svoju kontrolu.

Uprkos očiglednoj krizi u kojoj se nalazi ukrajinska grupa za prodor, ukrajinska vojna komanda i dalje pokušava da napreduje dublje u rusku teritoriju.

U te svrhe ukrajinski generali su prethodnog dana odlučili da angažuju avijaciju koja je trebala da pogodi položaje Oružanih snaga Rusije teškim bombama zapadnog tipa.

Međutim, ukrajinski lovac Su-27 nije uspeo ni da stigne do linije dejstva. Vazdušni cilj je otkrila posada ruskog PVO sistema Buk-M3 i odmah uništena.

Tokom dana ukrajinski vojnici izveli su više napada u pravcu naselja Malaja Loknja, Čerkasko Porečnoe, Rusko Porečnoe i Ruska Konopelka. Nijedan od ovih napada nije im doneo uspeh, već ozbiljnije gubitke.

Ruska vojska, koja drži odbranu u Kurskoj oblasti, primećuje izvestan nedostatak vojne opreme među ukrajinskim jedinicama. Oklopnih borbenih vozila ima još manje. Ukrajinska vojna komanda poslednjih dana šalje u napade uglavnom pešadijske jedinice bez podrške oklopnih vozila.

Pročitajte OVDE o tenzijama na Kosovu i Metohiji 

Izvor: Tv Front 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA