Najnovije

ZELENSKI PRETI: Odgovorićemo Rusiji - spremamo akcije i sa F-16!

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je danas razgovarao sa glavnokomandujućim Oružanih snaga Ukrajine Aleksandrom Sirskim o odgovoru na ruske raketne napade.

"Danas je dan počeo odvojenim dugim razgovorom sa načelnikom Generalštaba Sirskim: i o odbijanju raketnog napada - u detaljima, i o našem odgovoru Rusiji. Mi se pripremamo, i u vezi sa upotrebom F-16, i u vezi sa operacijom u Kurskoj oblasti, nastavljamo naše akcije u navedenim okruzima upravo onako kako je Ukrajini potrebno", rekao je on u večerašnjem video-obraćanju, prenosi Ukrinform.

Prema njegovim rečima, tokom poslednjeg dana Odbrambene snage su dobile veću kontrolu i još jednom popunile fond za razmenu.

Sirski je takođe izvestio Zelenskog o situaciji na frontu u oblasti Donjecka, posebno u pravcu Pokrovsk, Vremiv, Toretsk i Kurahiv.

Kao rezultat toga, donete su odluke koje su imale za cilj jačanje ukrajinskih pozicija, rekao je Zelenski i dodao da će se radovi na obnovi energetskih objekata nastaviti danonoćno.

"Detaljno smo ispitali i situaciju u vezi sa zaštitnim konstrukcijama na elektroenergetskim objektima - doneli smo i nekoliko važnih odluka u vezi sa tim", istakao je Zelenski.

Kako podseća ukrajinska agencija, u masovnom ruskom raketnom napadu na Ukrajinu danas je poginulo sedmoro ljudi, a 47 je povređeno.

U više regiona zabeležena su oštećenja energetskih objekata, a vazdušna uzbuna trajala je 7 sati i 46 minuta.

Pogledajte OVDE ruski raketni sistem Tor-M2 u akciji

Izvor: RTS / Ukrinform

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA