Najnovije

SIJARTO: Budimpešta protiv odluke da se Kijevu dozvoli da koristi oružje za napad na Rusiju

Ukoliko dođe do napada dalekometnim oružjem, opasnost od izbijanja rata će se povećati, a mi to ne želimo, objasnio je šef evropske diplomatije.

Šef mađarske diplomatije Peter Sijarto poručio je danas da je Budimpešta protiv odluke da se Kijevu dozvoli da bez ograničenja koristi oružje dobijeno sa Zapada, uključujući i dalekometno oružje. To bi, kako je ocenio, moglo dovesti do ozbiljne eskalacije.

"Ako na ovoj teritoriji (u Ukrajini) bude bilo sve više naoružanja, ako dođe do napada na rusku teritoriju dalekometnim oružjem, onda će se povećati pretnja eskalacije i opasnost od rata će postati ozbiljnija. Mi to ne želimo, tako da ćemo danas u Briselu takođe zastupati miroljubiv stav", napisao je Sijarto na Fejsbuku.

Komentar je usledio povodom neformalnog sastanka ministara spoljnih poslova zemalja članice Unije, na kojem je šef evropske diplomatije Žozep Borelj danas izjavio da smatra da bi Ukrajini trebalo dozvoliti da bez ograničenja izvodi napade po ruskoj teritoriji.

Sijarto je istakao da su kadrovi prinudne mobilizacije u Ukrajini "surovi" i da Ukrajinci danas samo čekaju smrt. Ovo "bezumlje" stoga treba zaustaviti, poručio je on.

MUP i FSB Rusije zaplenili više od 3.000 uređaja za špijuniranje

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA