Najnovije

ČEŠKI ŠEF DIPLOMATIJE "UPOZORAVA": Ruski tenkovi neće stati u Ukrajini - rat preti celoj Evropi!

Ministar spoljnih poslova Češke Republike Jan Lipavski zamerio je onima koji dozvoljavaju „smirenje“ Rusije čineći ustupke interesima Ukrajine . Po njegovom mišljenju, vojni planovi Moskve nisu ograničeni samo na zauzimanje ukrajinskih teritorija.
Lipavski

Lipavski

Lipavski ovo izjavio tokom govora na GLOBSEC forumu, koji se održava od 30. avgusta do 1. septembra u Pragu, glavnom gradu Češke.

On je rekao da se ruski tenkovi neće zaustaviti na zapadnim granicama Ukrajine u slučaju pobede zemlje agresora u aktuelnom ratu.

„Naivno je verovati da će, ako Rusija pobedi u Ukrajini, njeni tenkovi stati na njenoj zapadnoj granici. U njenoj iskrivljenoj viziji, suverenitet i integritet njenih suseda i sloboda njihovih građana moraju da odgovaraju ruskoj viziji“, rekao je ministar Lipavski.

Jan Lipavski je dodao: Ruska Federacija vodi rat protiv Zapada, a ne protiv Ukrajine, pa bi dopuštanje da pobedi značilo „suštinski opasnu i poljuljanu Evropu“.

Prema rečima šefa češkog ministarstva spoljnih poslova, Moskva razume čvrstinu i snagu , tako da treba da se uključi. „Ruska agresija nema granice, osim ako ih sami ne postavimo. Ako čvrsto želimo da zaštitimo naše vrednosti, potrebna nam je hrabrost da delujemo“, rekao je on.

Pročitajte OVDE šta je Vučić rekao o borbama u Kurskoj oblasti

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA