Najnovije

PRED VELIKI NAPAD STIŽE RUSKA DELEGACIJA: Šta se to sprema u Teheranu?

Sekretar ruskog Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu doputovao je u ponedeljak u planiranu radnu posetu Iranu.

Kako se očekuje, Šojgu će u Teheranu razgovarati sa sekretarom iranskog Vrhovnog saveta za nacionalnu bezbednost Alijem Akbarom Ahmadijanom i načelnikom Generalštaba iranskih oružanih snaga Mohamedom Bagerijem. Šojgua će primiti i iranski predsednik Masud Pezeškijan.

Tokom sastanaka, razgovaraće se o širokom spektru bilateralne saradnje i njenom jačanju, od sfere bezbednosti do trgovinsko-ekonomskih projekata, kao i o različitim aspektima globalne i regionalne bezbednosti, saopštio je Savet bezbednosti Rusije.

Ranije je portal Aksios, pozivajući se na neimenovane izvore, saopštio da je američki državni sekretar Antoni Blinken saopštio ministrima spoljnih poslova zemalja G7 da bi napad Irana i libanskog pokreta Hezbolah na Izrael mogao da počne već u ponedeljak. Izvori su portalu rekli da je Blinken rekao da Sjedinjene Države veruju da će Iran i Hezbolah uzvratiti, ali „još nije jasno u kom obliku će bi izvedena odmazda”.

Istovremeno, prema izvorima, Blinken je rekao da SAD ne znaju tačno vreme mogućeg napada, ali je naglasio da bi on mogao da počne u narednih 24-48 sati.

GORI NEBO I ZEMLJA: Skladišta municije i goriva lete u vazduh (BRIFING)

Izvor: Sputnikportal.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA