Najnovije

KIJEV PRAVI HAOS U AFRICI: Opasne tvrdnje Moskve!

Kijev koji ne može da porazi Rusku Federaciju na bojnom polju, odlučio je da otvori "drugi front" u Africi, podstrekivanjem terorističkih grupa u afričkim državama prijateljski nastrojene Moskvi, izjavila je za portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Na teritoriji Rusije, Kijev nastavlja da koristi terorističke metode – vrši sabotaže, politička ubistva i redovno granatira civilnu infrastrukturu - kazala je Zaharova za "RIA Novosti".

Kako je istakla, režim Vladimira Zelenskog, nesposoban da pobedi Rusiju na bojnom polju, odlučio je da sponzoriše terorističke ćelije u Africi, kako bi se borile protiv onih afričkih zemalja koje su u dobrim odnosima sa Moskvom.

Zaharova je naglasila da će Rusija nastaviti da skreće pažnju međunarodne zajednice, uključujući i multilateralne platforme, na takvo otvoreno varvarsko ponašanje Kijeva.

- Kao što svi događaji pokazuju, teroristička suština kijevskog režima postaje sve očiglednija celom svetu - zaključila je.

Ranije je senegalsko izdanje "Senenjuz" prenelo, pozivajući se na izvore, da vlasti Malija i Mauritanije istražuju obuku terorista ukrajinskih instruktora na teritoriji Mauritanije.

I list "Mond", pozivajući se na malijski vojni izvor, izvestio je da su teroristi iz alijanse malijskih naoružanih separatističkih grupa CSP-DPA otputovali u Ukrajinu kako bi tamo prošli obuku.

Zbog podrške kijevskog režima teroristima koji deluju na teritoriji Malija, vlasti zemlje odlučile su da prekinu diplomatske odnose sa Ukrajinom.

Zaharova je i ranije rekla da saradnja Kijeva sa teroristima u Sahelu ne iznenađuje, pošto je i sama Ukrajina više puta pribegla terorističkim metodama.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA