Najnovije

Nastavljaju se žestoke borbe u Kurskoj oblasti Rusije, snimci sa fronta (VIDEO)

Od jutros je u Kurskoj oblasti na snazi uzbuna za raketnu opasnost. Ukrajinski diverzanti pokušavaju da probiju granicu u Sudžanskom i Korenjevskom okrugu, ali ruske snage odbijaju agresiju, naveo je vršilac dužnosti gubernatora Aleksej Smirnov na Telegramu.

"Ako ste kod kuće, morate se skloniti u prostorije bez prozora sa čvrstim zidovima poput hodnika, kupatila, ostava. Ako ste napolje, idite u najbližu zgradu ili sklonište", poručio je Smirnov građanima Kurske oblasti.

Federalna služba bezbednosti Rusije (FSB) je potvrdila da su Oružane snage Ukrajine počinile provokaciju granatiranjem pograničnih sela, ali su graničari i vojska preduzeli mere da odbiju agresiju.

Ukrajinska vojska je tokom noći napadala naseljena mesta u Kurskoj oblasti, koja se nalaze u neposrednoj granici, naveo je ratni dopisnik Jevgenij Poddubnij za "Vesti". 

Situacija je i dalje napeta, dodao je i potvrdio da ruske snage odbijaju napad Oružanih snaga Ukrajine u Sumskoj oblasti.

"Naša artiljerija i operativno-taktička avijacija aktivno napadaju pozadinske položaje neprijatelja u Sumskoj oblasti. Naša grupa koja pokriva državnu granicu odseca neprijateljska pojačanja koja bi mogla da budu umešana u napade na naselja u Kurskoj oblasti koja se nalaze u neposrednoj blizini granice. Naneli smo udar na koncentraciju vojske kijevskog režima, gde je bilo smešteno oko 400 ukrajinskih vojnika, oprema i municija", napisao je Jevgenij Poddubnij na svom Telegramu. 

To je potvrdio i koordinator ruske organizacije koja deluje na teritoriji Ukrajine Sergej Lebedev.

"U toku noći u jutra su izvedeni veliki napadi na Sumsku oblast i potpuno je uništeno neprijateljsko skladište municije u predgrađu Suma. Pogođena je i veća grupa ukrajinskih vojnika, koja je brojala preko 400 ljudi. Za sada se ne zna da li je iko preživeo", naveo je Lebedev.

Broj ranjenih je porastao na 28, rekao je Andrej Loktionov, zamenik glavnog lekara Kurske regionalne multidisciplinarne kliničke bolnice za hirurški rad. Žrtve su uglavnom civili koji žive u Sudžanskom i Korenjevskom okrugu, rekao je doktor.

Kijevski režim je u toku noći dronom napao automobil hitne pomoći, zbog čega je poginuo vozač i bolničar, a lekar je ranjen, naveo je vršilac dužnosti gubernatora. 

"Naši lekari su pravi heroji, a teroriste koji napadaju hitnu pomoć sigurno će stići kazna. Izražavam iskreno saučešće porodicama i prijateljima žrtava", napisao je Aleksej Smirnov na Telegramu.

Šta se dešava u Kurskoj oblasti

Vršilac dužnosti guvernera regiona Aleksej Smirnov izvestio je prethodnog jutra o pokušaju ukrajinskih diverzanata da probiju granicu u Sudžanskom i Korenjevskom okrugu Kurske oblasti.

Federalna služba bezbednosti Rusije (FSB) je potvrdila da su Oružane snage Ukrajine počinile provokaciju granatiranjem pograničnih sela, ali su graničari i vojska preduzeli mere da odbiju agresiju.

Rusko Ministarstvo odbrane je saopštilo da je juče u 8 č oko 300 ukrajinskih vojnika, uz podršku 11 tenkova i više od 20 oklopnih borbenih vozila, napalo položaje jedinica koje pokrivaju državnu granicu u oblasti sela Nikolajevo-Darjiino i Olešnja, koje se nalaze u neposrednoj blizini granice sa Ukrajinom u Kurskoj oblasti.

Ruske operativno-taktička i jurišna avijacija napala je koncentracije neprijateljskih snaga u rejonima sela Basovka, Žuravka, Hotenj, Junakovka, Belovodi i Hrapovščini u Sumskoj oblasti. Vojna avijacija je gađala neprijateljska oklopna vozila i rezervnu grupu.

Kao rezultat toga, ruske trupe su uništile 16 jedinica ukrajinske oklopne tehnike.

Smirnov je sinoć rekao da je situacija na granici u Kurskoj oblasti i dalje napeta i da borbe i dalje traju.

Katastrofalan potez ukrajinske komande zapečatio sudbinu Torecka

Izvor: RT

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA