Najnovije

UKRAJINSKA ARMIJA PONOVO KRENULA UDARNO: Rusi odbijaju napade, stižu dodatne grupe

Dodatna grupa spasilaca iz sastava Ministarstva za vanredne situacije Rusije, uključujući stručnjake za eksploziv, upućena je u Kursku oblast

Pripadnici grupe "Sever" Oružanih snaga Rusije nastavljaju da odbijaju pokušaje ukrajinske vojske da izvrše upade na teritoriju Rusije na kurskom pravcu, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije. Ističe se da su Oružane snage Ukrajine tokom prethodnih nedelju dana izgubile oko 13.925 pripadnika.

Samo na kurskom pravcu, ukrajinske snage su tokom borbenih dejstava izgubile gotovo 945 vojnika, navodi se u saopštenju.

"Ukrajinska vojska je tokom borbi na kurskom pravcu izgubila i 102 jedinice oklopne tehnike, uključujući 12 tenkova, 17 oklopnih transportera, 6 borbenih vozila pešadije, 67 borbenih oklopnih vozila, kao i 12 automobila, 2 samohodna lansera PRO sistema buk m1 i 3 artiljerijska topa", naglašava se u saopštenju Ministarstva.

Na brifingu je objavljeno i da je dodatna grupa spasilaca iz sastava Ministarstva za vanredne situacije Rusije, uključujući stručnjake za eksploziv, upućena je u Kursku oblast.

Ranije danas Ministarstvo odbrane Ruske Federacije objavilo je snimak razmeštanja jedinica Oružanih snaga Ruske Federacije u Kurskoj oblasti.

Podsetimo, Oružane snage Ukrajine su u utorak ujutru pokušale da se probiju na teritoriju Kurske oblasti. Istog dana rusko Ministarstvo odbrane izvestilo je da su ukrajinski vojnici sa oko 300 vojnika, uz podršku 11 tenkova i više od 20 oklopnih vozila, napali položaje jedinica koje pokrivaju rusku državnu granicu u području naselja Nikolaevo-Darino i Olešnja.

Prema rečima vršioca dužnosti gubernatora Kurske oblasti Alekseja Smirnova, graničari i Oružane snage Rusije su na granici uništile 16 jedinica ukrajinske tehnike.

UDARNO - MOSKVA JAVLJA: Spremaju se neredi u Srbiji i pokušaj likvidacije Vučića

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA