Najnovije

Ukrajinci će se uskoro naći u kotlu - Rusi opkoljavaju Ugledar (MAPA)

Ruske trupe nastavljaju snažne napade, uspešno probijajući odbranu ukrajinskih oružanih snaga oko strateški važnog grada Ugledara. Rusi napadaju sa boka, zaobilaze Ugledar i samouvereno zatvaraju klešta koja uskoro prete opkoljenjem.

Ruske jedinice ubrzano napreduju iz područja nedavno oslobođene Prečistovke severno od reke Kašlagač u istočnom i severoistočnom pravcu, probijajući se u šumske pojaseve zapadno od Ugledara sa ciljem naknadnog napada na sever, odnosno presecanja ukrajinske linije snabdevanja.

„Sada su Rusi u borbenim vozilima pešadije počeli da probijaju borbene formacije iznad Prečistovke u pravcu Bogojavlenke, ometajući logistiku ka gradu“, prenose ukrajinski vojni Telegram kanali.

Ruski borci su u protekla dva dana prikazivali seriju video snimaka napada na šumske pojaseve na području širine do 6 km do dubine do 3 km. Vode se teške borbe, Oružane snage Ukrajine se povlače.

Na desnom boku iza rudnika Južnodonbaska broj 3 i severno od Vođanoja, Rusi takođe napadaju, idu napred, i nastavljaju se žestoke borbe.

UKRAJINCI OBJAVILI: Rusi ušli u Nevskoje - faktički oslobođeno!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA