Najnovije

DAČIĆ UPOZORAVA: Kurti sprema pakao!

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti ima "pakleni plan" da se oslobodi svih Srba, ocenjuje potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, nakon što su Kurtijeve snage zauzele srpske institucije na severu Kosova i Metohije.

"Cilj je da se stvori atmosfera da je Srbima nemoguće živeti na Kosovu i Metohiji i zato je bitno da imamo jedinstvenu nacionalnu politiku i da se da podrška državnom rukovodostvu na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u pregovorima sa Prištinom, ako ih bude bilo", rekao je Dačić za TV Pink.

Dodao je da se, kako je rekao, čak i "nemušta, gluvonema" međunarodna zajednica oglasila oko događanja na Kosometu i osudila Kurtijeve izjave i ponašanje.

"Očigledno je da je strateški cilj isti i dalje, a to je da se napravi etnički čisto Kosovo. Sve što ovih dana rade i govore Nenad Čanak, Sonja Biserko i mnogi drugi u regionu jeste stvaranje klime da se neće dozvoliti da Srbija bude stabilna i jaka, da se razvija", rekao je.

Dačić je istakao da takva Srbija predstavlja branu i prepreku za dominaciju parcijalnih interesa stranih sila u ovom regionu a interes stranih sila ovde, kako je rekao, jeste da region bude nestabilan, jer "da je ovde stabilno, njih niko ne bi ni zvao".

Izvor: Tanjug 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA