Najnovije

KOZACI PONOVO POSTAJU RUSKA ELITA: Putin im dodeljuje nove borbene zadatke

Vladimir Putin podržao je ideju stvaranja posebnih kozačkih jedinica u Rosgvardiji, rekao je opunomoćenik šefa države u Severnokavkaskom saveznom okrugu Jurij Čajka, govoreći u Nalčiku na Evroazijskom forumu kozačke omladine „Kozačko jedinstvo - 2021“.

Kozaci (Foto: RIA Novosti)

Po njegovom mišljenju, Kozaci bi trebalo da budu teritorijalna jedinica Ruske garde. Čajka je naglasio da je napisao pismo predsedniku i podržao ovu inicijativu.

Opunomoćenik je dodao da je reč o čisto kozačkim formacijama.

"To će biti, mislimo, kozački pukovi, biće stvoreni bataljoni, naime isključivo kozački. Oni će se nalaziti na mestu raspoređivanja, u mestu prebivališta kozaka. To je naša ideja. Planiramo da sprovedemo to“, rekao je on.

Čajka je u martu došao na ideju da uključi Kozake u zaštitu i odbranu državnih objekata i javne bezbednosti. Tada je rekao da bi Terečki Kozaci mogli da uspostave saradnju sa jedinicama Ministarstva odbrane i Rosgvardije.

Rosgvardija je stvorena 2016. godine kao deo unutrašnje vojske Ministarstva unutrašnjih poslova. Takođe obuhvata upravljačka tela i odeljenja Ministarstva unutrašnjih poslova za kontrolu u oblasti prometa naoružanja, aktivnosti privatnog obezbeđenja, odrede SOBR-a i OMON-a, Centar za specijalne snage za brzo reagovanje i vazduhoplovstvo Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i druge divizije. Rosgvardija učestvuje u očuvanju javne bezbednosti, čuvanju posebno važnih objekata, učestvuju u borbi protiv terorizma i ekstremizma, pomažu pograničnim službama, vrše saveznu državnu kontrolu nad prometom oružja i u oblastima aktivnosti privatnog obezbeđenja i obavljaju razne druge zadatke u oblasti bezbednosti.

Kako Bajden ponovo preti Putinu, pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda.

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube