Најновије

Демократе брине геј парада

БЕОГРАД - Демократска странка позива све надлежне органе да омогуће да за сутра најављена Парада поноса протекне мирно и у најбољем могућем реду.
Бојан Пајтић са најближим сарадницима (Фото: ДС Фото сервис)

Бојан Пајтић са најближим сарадницима (Фото: ДС Фото сервис)

Позивамо и грађане и грађанке да подрже припаднике ЛГБТ популације у борби за њихова Уставом гарантована права, или бар да им омогуће да несметано то чине. Медије позивамо да у својим извештајима воде рачуна о уставном оквиру промовишући демократско право сваког појединца и друштвене групе да‎ се слободно окупи, стоји у саопштењу ДС-а. Демократска странка сматра да су различитости које међу нама постоје највеће богатство које имамо, као и да је њихово очување најважнији задатак који свако ко учествује у политичком животу има. У време када је Демократска странка водила Владу Србије усвојен је законодавни оквир којим је забрањена дискриминација, успостављени механизми за заштиту равноправности, а задатак је сваке наредне владе да ове механизме унапређује јер је то посао који никада није завршен, каже се у саопштењу демократа.
Прочитајте још:ДАЧИЋ У СТРАХУ ОД ЕУ: Не смемо да извучемо дебљи крај!ИЗБЕГЛИЧКА КРИЗА: Стање ужаса на граничном прелазу са Хрватском (УЖИВО ВИДЕО ПРЕНОС)
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА