Најновије

СИРИЈА СЕ ОБРАТИЛА АМЕРИЧКОЈ ВОЈСЦИ: Појачана активност у окупираној зони

Сирија захтева хитно повлачење америчког војног контингента из земље и престанак подршке терористичким групама, саопштило је Министарство спољних послова Сирије, преноси агенција САНА.

Сирија, Америка и Побуњеници (Илустрација: Правда)

„Невероватна пракса Сједињених Америчких Држава да пљачкају сиријску нафту и преносе је преко границе у северни Ирак је пиратерија и покушај враћања у застарела колонијална времена“, наводи се у саопштењу сиријског министарства спољних послова.

Министарство је нагласило да овакви поступци представљају кршење међународног права и повеља УН. Осим тога, Дамаск задржава право да од Вашингтона тражи надокнаду за насталу штету. Напомиње се да су САД последњих недеља повећале извоз сиријске нафте у цистернама у своје базе у Ираку уз саучесништво курдских снага.

Претходно је генерал-мајор Олег Јегоров, заменик начелника руског Центра за помирење зараћених страна у Сирији, рекао да милитанти у Сирији које подржавају САД појачавају своју активност, што указује на неспособност Вашингтона да контролише ситуацију у окупираној зони.

У септембру су УН саопштиле да опасност од ескалације оружаног сукоба у Сирији расте због интензивирања непријатељстава на више фронтова. Тако су у последњих шест месеци „озбиљна кршења основних људских права и хуманитарног права“ учесталија широм земље.

О промени у командном ланцу у руској војсци прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји