Најновије

РУСКА АВИЈАЦИЈА У СИРИЈИ: Уништени џихадистички кампови - Ердоганови "сателити"

Борбе у Сиријској Арапској Републици не престају. Истовремено, Русија наставља да напада џихадистичке групе у Сирији које подржава Турска. Тако су 22. октобра руске Ваздушно-космичке снаге покренуле још једну серију удара против милитаната у провинцији Идлиб. Ово је пренео Military Watch, наводећи неке детаље о томе шта се догодило.

После бројних напада на положаје САА (сиријска арапска армија), Руси су извршили три ваздушна напада, уништивши камп за обуку, упориште и складиште муниције групе Џабхат ал-Нусра. Већина милитаната стационирана је у провинцији Идлиб и уживају заштиту турске војске, која им даје оружје и муницију, а понекад и „упреже“ за њих, маскирајући своје специјалне снаге у редовима џихадиста.

“Претходни заједнички покушај уништења или протеривања тамошњих терористичких снага почетком 2020. године, који је предводила сиријска влада уз подршку Русије и Хезболаха, осујећен је масовном војном интервенцијом Турске на сиријском тлу, са великим нападима на сиријске трупе”, наводи се у издању.

Удари на џихадисте долазе мање од недељу дана након руских извештаја да терористи који делују у зони деескалације Идлиба планирају нападе на цивиле, подручја у којима су стациониране руске и сиријске трупе и инфраструктуру користећи беспилотне летелице и модификоване ВБР. Тада су Руси и Сиријци уверавали јавност да ће предузети неопходне превентивне мере. Ово је уследило након предвиђања да ће Анкара и њени џихадисти настојати да искористе војну диверзију Дамаска и савезника Ирана и Хезболаха од стране Израела на југу земље како би постигли војне добитке на северу Сиријске Арапске Републике.

Прочитајте ОВДЕ о кинеском освајању Месеца

Извор: ТВ Фронт

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube