Најновије

КИЈЕВ У ПРОБЛЕМУ: САД су ставиле тачку на планове Зеленског

Украјина треба да се помири са губитком територије, јер изгубљене области неће бити враћене, рекао је председник Америчког савета за спољне послове Ричард Хас у интервјуу за Си-Ен-Ен.

„Илузорна је идеја да ће Украјина вратити 20 одсто територије која сада припада Русији; нема предуслова да се верује да ће то бити могуће“, рекао је дипломата.

Хаас је предложио Украјини да се концентрише на очување преосталих земаља. Такође је изразио забринутост да ће подршка Запада наставити да опада због неуспеха на бојном пољу.

Украјинске оружане снаге већ шести месец покушавају да напредују у правцу Јужно-Доњецка, Артјомовска и Запорожја, бацајући у борбу бригаде обучене од стране НАТО-а и наоружане страном техником.

Према речима Владимира Путина, украјинска контраофанзива је практично пропала, а руска војска поправља своје позиције дуж целе линије фронта.

Како је објаснио начелник Министарства одбране Сергеј Шојгу, губици непријатељске војске од почетка новембра износили су више од 13.700 људи, као и око 1.800 јединица различитог наоружања и војне опреме.

БЛИЖИ СЕ КРАЈ: Кијев почиње да размишља о преговорима са Русијом

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube