Најновије

УКРАЈИНА ПАДА ДО ЈАНУАРА: Хил је сваки трећи дан код Вучића и наређује му ове ствари (ВИДЕО)

Ми без Косова и Метохије нисмо више Срби. То је крај. Нисмо тај народ. Треба ући с војском на Косово и Метохију да заштитимо наш народ. НАТО не би реаговао, ово није 1999. година, сада је другачије, Русија је поново велики играч, поручио је пуковник у пензији Жарко Пецић, кандидат за посланика на листи „Ми - Глас из народа“, гостујући у емисији Луча на каналу Прави одговор. 

Он је устврдио да се не би могла поновити ситуација да НАТО реагује без одлуке Савета безбедности УН, те не стоји Вучићева прича да ће нам гинути деца од 17 година. 

- Али, ако је то тако, онда хајде да дигнемо руке и да сада предамо Косово, па ћемо сутра Војводину и онда тако редом да предајемо део по део, да не гине наш народ. Па шта су радили наши преци? Јесу ли исто тако седели у креветима или су проливали крв? – упитао је пуковник. 

Он је говорио о кинеском ФК-3 ПВО систему који имамо, наводећи да тај систем није у функцији како би требало да буде. 

- Нису испоручени неки делови, а то значи да не може да буде у комплетној борбеној употреби. Међутим, тај један систем је недовољан да заштити нашу територију, потребно нам је најмање пет оваквих система – истакао је Пецић. 
Упитан шта би било да смо тако нешто имали 1999. године, рекао је да би „било то да нас не би бомбардовали“. 

Он је изнео све проблеме Војске Србије због којих официри напуштају службу. Казао је и да треба да будемо стрпљиви и да се окренемо Русији. 

- Неће ово да траје вечито. Русија ће да реши овај проблем, тај рат ће се завршити и видећемо како је Русија победила око 50 земаља. Не бори се она само против Украјине. Ми само треба да будемо мало стрпљиви. А ми не да нисмо стрпљиви, него срљамо уцењени са овом влашћу – констатовао је саговорник Правог одговора. 
Пецић је објаснио да на целом фронту Руси полако напредују.

- Украјински војници су показали добру храброст, добру борбеност и добро знање. Јесу изгубили своје ресурсе и немају превласт у ваздуху, али се уз помоћ са Запада јако добро боре. Али, Руси су у великој предности, ратују са професионалном војском, а Украјина са мобилисаном војском. И Зеленски чини сулуде потезе и гура свој народ у тоталну пропаст и нестанак – закључио је он. 

Говорећи о томе када ће се завршити сукоб, уверен је да ће то бити до јануара.

- Та линија Славјанск - Констатиновка - Краматорск – Дружовка, то је последња линија одбране. Кад она падне, то је крај. А она ће највероватније пасти кад падне Авдејевка – истакао је Пецић. 

Он је говорио и о рату у Израелу, упозоравајући да Хезболах не може превише да помогне Хамасу јер би Американци са својих крстарица претворили јужни Либан у тепих. О свему подробније погледајте у емисији на каналу Прави одговор. 

Извор: Правда.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube